" Van de Vinavelden "           

                                                                                                                                                                                      Entlebucher Sennenhonden 


Dagboek / Fotoalbum


Omdat Babs drachtig is en hopelijk gezonden puppy's op de wereld mag zetten gaan de "dagboekverhalen" van Babs verder onder het tabje "Nesten". Veel leesplezier!!

25 januari, Babs en Indy in het bos In Geijsteren, s'morgens hadden we nog progesteron geprikt, de waarde was 3.27 ng/ml. Maar omdat de waarde twee dagen later dusdanig hoog was (10.9 ng/ml) heeft ze een aantal uurtjes na deze wandeling, haar eisprong gehad......

24 januari 2015, omdat het sneeuwde en een apporteerles dan wel erg moeilijk en bovendien onverantwoord is zijn we met het hele zooitje een boswandeling gaan maken. Babs was hier een week loops. De groep bestond echter uit teven en 1 gecastreerde reu, dus alles verliep prima.

11 januari 2015, nieuwjaarswandeling met hondenschool Waki. We waren met een leuke groep, de puppy's liepen heel stoer met de grotere honden mee. De grotere honden liepen een stukje verder dan de puppy's. Na de wandeling was er voor iedereen een hapje en een drankje. Moe maar voldaan lag Babs s'middags heerlijk op de bank voor de tv te snurken.....

4 januari 2015 nieuwjaarswandeling van de rasvereniging NVAEGZ. De Entlebuchers, Appenzellers en Grote Zwitserse Sennenhonden waren weer goed vertegenwoordigd. Heerlijk om al deze honden bij elkaar te zien. We hebben weer goed bijgekletst en de aankomende loopsheid / dekking van Babs was natuurlijk een van de onderwerpen waar we veel over gepraat hebben.

28 december 2014, het sneeuwde dus de behendigheidstraining ging niet door. We zijn met een aantal mensen en honden van hondenschool Waki een heerlijke boswandeling gaan maken.

30 november 2014, opening van het losloopgebied voor honden in de Schadijker bossen. Samen met buurvrouw Janette en haar honden Lara de Kelpie en Elly May de kruising Chihuahua x Jack Russel en medecursist Eef met haar Oud Duitse Herder Betsie deden we mee met de wandeling. Babs had de tijd van haar leven!

November 2014, aan de wandel met Lara (Kelpie) de buurhond en naar de Kasteelse bossen in Horst met Danielle en haar Vino de Berner Sennenhond van 1,5 jaar oud.

28 september 2014, op bezoek bij Frank en Jutta (de fokker van Babs, vom Brohltalblick) en Babs haar moeder Akira. Het weerzien was zoals altijd weer erg leuk! Frank en Jutta hebben inmiddels een tweede hond aan hun roedel toegevoegd. Sunny, een dochter van Paula. Paula is een dochter van Akira uit Akira's eerste nest. Paula en Babs zijn dus halfzussen.

September 2014 Babs gaat voor het eerst een weekendje logeren.  Ik weet niet wie er meer moeite mee had, Babs of ik.... maar ze zat op een heel goed adres, bij Dorrit en Messi de Nova Scotia Duck Tolling Retriever, een cususgenootje waar ze zowel mee op gehoorzaamheidsles als agility zit. Babs bleek een enorme klik te hebben met de jongste dochter van het gezin, Kim. Ze was erg op haar gemak bij haar en trok heel erg naar haar toe. Geweldig om zulke lieve foto's te krijgen.

juli - september 2014, aan de wandel met Jorn en we hebben Babs haar vader, Eiko uit t Hollandse Entlinest voor het eerst ontmoet.

20 juli 2014, onze tweede behendigheidswedstrijd, deze keer in Bemmel. Het was weer super leuk om te doen, veel plezier bij het bekijken van het filmpje.

22 juni 2014 show Uden Babs heeft groen licht wat het fokken betreft, het showen is niet helemaal ons ding, maar....... Babs is inmiddels 27 maanden en 12 dagen oud, Yvonne Schoeber ging ook gezellig met haar Flo (Flogging Molly van de Dovondolin), het is een buitenshow...... dus we zouden eens een poging kunnen gaan wagen om het laatste benodigde kwart CAC-puntje binnen te halen. Babs werd ingeschreven in de open klasse. Er was nog maar 1 andere teef ingeschreven in de kampioenschapsklasse. Het kwam er dus op neer dat we ons kwart CAC binnen zouden hebben op het moment dat de keurmeester Babs met een "Uitmuntend" zou beoordelen. En jawel hoor, op het moment dat ik dat woordje hoorde was het feest, ons Babsje werd officieel "Nederlands Kampioen"!!! Ze moest wel nog even de ring in met de kampioenschapsteef Jolly von der Clasweise, welke uiteindelijk ook eerste werd, maar dat mocht de pret niet drukken, wij hadden ons kwart-puntje binnen! Het baasje van Jolly kwam ook nog even met ons kletsen, ze vertelde me dat ze de fokker van Babs meegeholpen had met de bevalling, ze had Babs dus mee op de wereld gezet! Wat is het hondenwereldje toch klein.....

9 juni 2014 eerste agilitywedstrijd in Almere. We waren met een leuk team uit Limburg, Jack en Danny met hun Tollers, Faya en Rezi, Dorrit met haar Toller, Messi, Lian met haar Border Collie, Indy, Miranda met haar Border Collie, Tender en Liesan met haar Mechelse Herder, Diva. Het was een geweldige dag, Babs heeft het heel goed gedaan.

1 juni 2014, hoewel we Fidel uit t Hollandse Entlinest, natuurlijk al kenden, zijn we op het moment dat duidelijk werd dat hij de geschikte kandidaat voor Babs is toch nog eens op bezoek gegaan. Je bekijkt het nu even met hele andere ogen.De tweede kennismaking verliep ook erg goed. Babs er Fidel mogen elkaar. Nu maar hopen dat er over een tijdje mooie puppy's van komen!

mei 2014, voor mijn opleiding KK1 ben ik samen met Babs naar de show in Tilburg gegaan. Als je de rassen in het echt ziet blijven ze veel beter hangen. Babs is altijd erg op haar gemak op grote evenementen dus ze heeft me twee dagen vergezeld. Op de show kwamen we Eika, een halfzus van Babs tegen. Eika en Babs hebben dezelfde vader, Eiko uit t Hollandse Entlinest. Ook hebben we op deze show een mooie puppyren voor binnen en eentje voor buiten op de kop getikt, je hoeft het maar alvast te hebben....

Maart 2014 Binkie, het tijgerteckeltje van mijn collega Jip kwam logeren. Dikke pret, ze braken de tent bijna af die twee.......

februari 2014 op de hondenschool kregen we de smaak te pakken wat betreft "hersenwerk voor honden" de snuffelmat heb ik zelf gemaakt van een gootsteenmatje en een aantal fleecedekens. Babs is er dol op. Je kunt er snoepjes in verstoppen en de hond mag ze zoeken. Ook hebben we een soort ballenbak gemaakt, hierin kun je zelfs een hele voerbak in kiepen, laat de hond maar zoeken, ze vinden het reuzeleuk!

2 februari 2014 Babs is te groot geworden om voor in het fietsmandje mee te nemen, dus hebben we een fietskar gekocht. Uiteindelijk is hij nog een beetje aangepast, op de foto's zit ze er helemaal scheef in.....

4 januari 2014, nieuwjaarswandeling van de rasvereniging NVAEGZ. Erg leuk om telkens dezelfde mensen en honden weer te zien en ervaringen en verhalen uit te wisselen over ons gezamenlijk ras, de Zwitserse Sennenhonden.....

Deze foto's zijn genomen op een aantal zondagen in december 2013, lekker wandelen met een groep mensen en honden van de hondenschool.

20 december 2013 Show Nijmegen.Deze show bezochten we samen met Yvonne Schoeber, de Grote Zwitser fokker "Van de Dovondolin". Yvonne had Paco van de Dovondolin meegenomen. Paco en Babs kennen elkaar van de ringtraining en kunnen het prima met elkaar vinden, het is een heerlijke lubbes! 

Indien je met je hond wilt fokken volgens de voorschriften van de rasvereniging dan dient je hond tweemaal met een "zeer goed" of "uitmuntend" beoordeeld te zijn in de "tussen klasse" of "open klasse". Wij hadden Babs tot dat moment alleen nog maar geshowd in de jeugdklasse. Babs had inmiddels de leeftijd van 21 maanden bereikt en we schreven haar in de "tussen klasse" in. We gingen voor de beoordeling "zeer goed" of "uitmuntend". Het laatste kwart CAC punt wat ze nodig had voor de titel Nederlands Kampioen" telt pas mee als de hond 27 maanden oud is. Het zou dus mooi zijn als ze het punt kreeg, maar feitelijk hadden we er op dat moment niets aan. Babs stond alleen in de ring in de tussen klasse, ze kreeg als beoordeling een "Uitmuntend". Daarna moest ze nog met de kampioenschapsteef Funa aus Lummerland de ring in om te laten beoordelen welke de beste teef was. Funa werd als beste teef verkozen en Babs werd tweede. Omdat ze tweede werd met een "Uitmuntend" als beoordeling kreeg ze een kwart CAC-punt.

september oktober 2013 Babs met de paarden van de buren, de koeien kwamen we tegen tijdens een wandeling. Ook zijn we met Sam naar de Kasteelse bossen geweest om de dieren te voeren. Babs vond het allemaal prima.

Augustus 2013, westernweekend bij schietvereniging Davy Crockett. De eerste keer dat Babs mee in de caravan ging. Ook dit ging erg goed, ze vond echter wel dat ze tussen t baasje en het vrouwtje in mocht liggen dus de tweede nacht hebben we toch maar een bench in de caravan gezet.

Juli 2013 op de hondenschool waar we toen nog les kregen hadden ze een nestje puppy's, kruising chihuahua met shi tzu. Babs vond het in het begin maar vreemd, die brutale kleine mormels die over haar heen klauterden en zelfs op zoek gingen naar haar tepels. Ze liet echter alles heel braaf toe, hopelijk zegt dit iets over de toekomst en wordt ze zelf ooit een goede moeder. De oefensessie ging in ieder geval heel goed.

Juli 2013, een lang weekend naar het Erkemederstrand. Babs heeft hier voor het eerst gezwommen. Ze vond er niet veel aan en na een paar keer nat te zijn geworden bleef ze lekker op t stand zitten. Er waren heel veel honden, Babs heeft zich heel goed geamuseerd. Zeker een aanrader!!

21 juli 2013, Frank en Jutta met de moeder van Babs, Akira vom Fingerhutmuhlchen en Wim en Joke met Fidel (Babs haar toekomstige echtgenoot) en Kyara (Babs haar halfzus) kwamen ons een bezoekje brengen en barbecueën. Kyara had het badje al heel snel gevonden en was er niet bij weg te slaan.

1 juni 2013 de Kampioenschapsclubmatch,elk jaar organiseert de rasvereniging een Kampioenschapsclubmatch voor de rassen van de vereniging, in ons geval, de Grote Zwitserse Sennenhonden, de Appenzeller Sennenhonden en de Entlebucher Sennenhonden. Wij hadden Babs vol zelfvertrouwen ingeschreven in de jeugdklasse, we zouden ze wel eens een poepie laten ruiken met onze Jeugdkampioen! Het verschil met een dergelijke clubmatch is echter dat je met behoorlijk wat meer honden in de ring staat en de concurrentie dus ook veel hoger is. Babs stond deze keer met 6 teven in de ring in de jeugdklasse. Babs werd vierde en kreeg als beoordeling een "Zeer goed". Nou dat was me even een domper zeg...... we waren er even een beetje stil van en we waren zelfs een beetje beledigd. De keurmeester, had haar een half jaar eerder op de show in Nijmegen in dezelfde klasse een "Uitmuntend" gegeven!! Achteraf kunnen we er heel erg om lachen, ik kende mezelf op dat moment even niet terug, ons jeugdkampioentje een "zeer goed" geven tssss......Maar al met al een hele leerzame ervaring, het blijft een kwestie van smaak en het kan ook niet alleen maar goed gaan.

mei - juni 2013 zomaar een paar foto's

4 mei 2013 Razz de Labrador kwam op bezoek, ondanks dat het heel warm was die dag werd er toch leuk gespeeld.....

April 2013 met Puck naar de Schadijker bossen, Puck is een kruising Dogo Canario x Bull Mastiff. Babs en Puck kunnen het prima met elkaar vinden.

31 maart 2013 met Tygo de Boxer en Max de oud Duitse Herder een wandeling gemaakt, de zijn hier alle drie ongeveer een jaar oud. Tygo en Max zitten bij Babs op de gehoorzaamheidsles.

24 maart 2013 hondenshow Leiden Op de show in Eindhoven had Babs haar tweede CAC behaald, indien je er drie hebt mag je de titel "Nederlands Jeugdkampioen" dragen, wij gingen dus nogmaals een gokje wagen, we hadden de smaak te pakken. Op deze show hadden we afgesproken met Carmen en haar Puck (Babs haar nicht Asenja vom Schwalmtaler A-Team) die we op onze tweede show in Nijmegen ontmoet hadden. De twee dames stonden samen in de ring, in de jeugdklasse. Babs kreeg weer de beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste. Omdat er verder geen teven mee deden hadden we ons begeerde CAC-punt al binnen! Jippie, we konden de titel "Nederlands jeugdkampioen" aanvragen.

februari 2013, mee naar de schietclub, lekker in het bos en mee naar de Carnavalsoptocht kijken....

3 februari 2013, omdat het zo lekker ging op de show in Nijmegen gingen we een tweede poging wagen in Eindhoven. Mijn vriendin Danielle met haar gezin en mijn nicht Chris gingen mee als supporters. Babs stond wederom ingeschreven in de jeugdklasse. Ze kreeg weer de beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste de jeugdklasse. Hierna moest ze nogmaals de ring in met de andere teven die eerste waren in "hun" klasse. Babs stond samen met Kampioenschapsteef Hanna uit het Hollandse Entlinest in de ring. En warempel, onze smurf werd eerste!! Weer een CAC - punt in the pocket!!!

20 januari 2013, Babs is hier 10 maanden en 10 dagen. We zijn met een aantal collega's gaan wandelen in de Kronenbergse bossen. Erg leuk maar ook erg koud. Babs heeft zich weer optimaal vermaakt met allemaal nieuwe hondenvriendjes.

december 2012, Babs in de sneeuw en met de kerstmuts op.....

16 december 2012, na de leuke en leerzame ervaring op de "Winner-show" (zie showresultaten) in Amsterdam hebben we Babs ingeschreven voor de show in Nijmegen, deze keer in de jeugdklasse. Ze stond samen met haar nicht Puck (Asenja vom Schwalmtaler A-Team) in de ring. De vader van Puck (Aristo vom Fingerhutmuhlchen) en de moeder van Babs (Akira vom Fingerhutmuhlchen) zijn broer en zus. Babs kreeg als beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste in de jeugdklasse. Daarna moest ze nogmaals de ring in, van alle klassen werd beoordeeld welke teef het meest aan het ideaalbeeld voldeed. Ze stond samen met de Nederlands Kampioen "Antje uit het Warme Nest" in de ring. Antje werd eerste, maar omdat Antje de kampioenschapstitel al droeg werd het CAC punt naar Babs doorgeschoven en hopla, Babs heeft haar eerste CAC binnen, dat gaat goed!!

10 november 2012, wandeling met de cursusgenootjes van de gehoorzaamheidsles, Tygo de Boxer, Jock de border collie, Kezz de border collie, Mo het border collie mixje en Jonas de mix Labrador. Op jonas na zijn de honden allemaal rond de 8 a 9 maanden oud. Babs is hier precies 8 maanden. Twee weken geleden is deze roedel geslaagd voor de beginners cursus gehoorzaamheid, wat ze al netjes blijven zitten allemaal he?

28 oktober 2012 Jonge hondendag van de rasvereniging NVAEGZ, Babs mocht even laten zien hoe netjes ze al aan de lijn kon lopen zonder te trekken, daarna was ze aan de beurt voor een fotorapportage bij Maud Velders de hondenfotograaf.

15 september 2012, terugkomdag bij de fokker, erg leuk om Barney, Bella, Berry, Bea en Bonny weer te zien. Babs was hier voor het eerst loops (na 5 maanden en 3 weken), haar broer Barney vond dit toch wel reuze interessant......

september 2012, we zijn weer bij schietvereniging Davy Crockett waar het baasje naar hartelust wat kogels wegknalt. Babs speelt er graag met de andere honden, Koempel en Kwatta en Tank de Bordeaudog.....

augustus 2012, Dorus de Rottweiler uit de staat kwam even kennismaken en spelen.....

eind juli 2012, mee naar Davy Crockett de schietvereniging. Babs kan er heerlijk spelen met Koempel en Kwatta en wordt zo meteen mooi schotvast! Ook heeft ze weer met kinderen gespeeld, aangezien wij zelf kinderloos zijn en het wel belangrijk is dat ze op haar gemak is met kinderen zoeken we het af en toe bewust op. Babs is ook mee geweest in de fietsmand, ze bleef heel mooi zitten en liet zich als een koningin rondrijden.

14 juli 2012, de fokker van Babs "vom Brohltalblick" Jutta, Frank en hun kinderen Tim en Tina en natuurlijk Babs haar moeder Akira kwamen op bezoek. Ze wilden even kijken of hun welpje goed terecht was gekomen en hadden de stamboom mee, die was destijds nog niet klaar. Babs herkende iedereen nog, erg leuk om te zien! Babs is hier 4 maanden oud.

8 juli 2012, tijdens een wandelingetje bij de Kasteelse bossen in Horst kwamen we een hele roedel Berner Sennenhonden tegen. Babs moest natuurlijk even lekker spelen....... ze is hier bijna 4 maanden.

juni 2012, weer allemaal nieuwe ervaringen opdoen, veel spelen met andere honden, voor het eerst mee naar het bos geweest, kennisgemaakt met Jorn en Sam en voor het eerst naar de puppyles.....

          mei 2012, de eerste weken thuis, kennismaken met andere honden, kinderen, mee naar kantoor maar ook heel veel slapen.......

                De eerste negen weken uit het leven van Babs, op deze 31 foto's          is ze nog bij de fokker in Duitsland
10 maart 2012 - 11 mei 2012