" Van de Vinavelden "           

                                                                                                                                                                                      Entlebucher Sennenhonden 

 

Babs vom Brohltalblick.

 

Op 10 maart 2012 is Babs geboren als laatste pup uit een nest van zes (5 teefjes en 1 reu). Babs komt van de fokker "vom Brohltalblick" die woont in Burgbrohl, een plaatsje in Duitsland (in de buurt van Koblenz). De moeder van Babs is Akira vom Fingerhutmuhlchen (links op onderstaande foto) en de vader van Babs is Eiko uit het Hollandse Entlinest (rechts op onderstaande foto).   

 

Babs heeft bij de fokker in Duitsland een hele mooie start gehad, ze hebben haar samen met haar broer en zussen al op jonge leeftijd kennis laten maken met mensen, dieren, de omgeving, allerlei geuren en geluiden. De fokker had echter   1 regel "schlafende Hunden soll mann nicht storen".  

Toen wij Babs half mei 2012 ophaalden hebben wij ons heel strikt aan deze regel gehouden. We zijn vanaf dag 1 heel bewust allerlei prikkels aan gaan bieden. Telkens heel gedoseerd, per dag een nieuwe situatie en de rest van de dag slapen (prikkels verwerken) en spelen in de vertrouwde omgeving. Zo is Babs uitgegroeid tot een hond met een heel mooi stabiel karakter. Ze speelt heel graag met andere honden, zelden stelt ze zich dominant op, maar om nu te zeggen dat ze over zich laat lopen.....nee dat zeker niet.

Babs (links) met haar moeder, Akira vom Fingerhutmuhlchen

Babs en ik hebben inmiddels verschillende gehoorzaamheidscursussen samen afgerond met een mooi resultaat. Op dit moment trainen we voor het examen GG1 (gedrag en gehoorzaamheid 1) Voor meer info over de cursussen die Babs en ik samen doen en gedaan hebben (zie cursussen onder Babs). Sinds januari 2014 beoefenen Babs en ik de sport "Agility" en zeer recent hebben we ons ook aangesloten bij de apporteergroep van Hondenschool Waki, dit doen we met heel veel plezier.....

Babs (rechts) met haar vader Eiko uit t Hollandse Entlinest

Omdat wij willen gaan fokken volgens de regels van de rasvereniging moeten we voldoen aan een aantal voorwaarden. Een ervan is, de hond dient minimaal 2 shows gelopen hebben waarvoor een beoordeling "zeer goed" of "uitmuntend" behaald dient te worden. Om Babs te laten wennen aan deze omgeving hebben we onze eerste show met haar gelopen toen ze nog geen jaar was. Babs heeft vrij snel de titel "Nederlands Jeugdkampioen" behaald en sinds afgelopen mei 2014 mag ze zelfs de titel "Nederlands kampioen" dragen. (voor meer info, zie showresultaten onder Babs). Omdat het showen niet echt een hobby van me is en we wat dat betreft ruimschoots voldaan hebben aan de voorwaarden van de rasvereniging houdt het showen met Babs hier al op. Wellicht dat de geschiedenis zich mag gaan herhalen indien we in de toekomst een dochter van Babs aan onze roedel mogen toevoegen.

Een andere voorwaarde die de rasvereniging stelt is het doen van een aantal gezondheidsonderzoeken. De uitslagen hiervan staan onder gezondheidsonderzoeken onder Babs. Indien we om een of andere reden niet met Babs zouden kunnen gaan fokken dan hadden we deze onderzoeken vanzelfsprekend ook gedaan. De fokker van Babs, de fokker van Babs haar vader en de rasvereniging stellen dit natuurlijk zeer op prijs, zo weten hun ook hoe het gesteld is met de gezondheid van het nageslacht. 

In het dagboek / fotoalbum (onder Babs) kunnen jullie allerlei avonturen en nieuwtjes vinden die met Babs te maken hebben.