" Van de Vinavelden "           

                                                                                                                                                                                      Entlebucher Sennenhonden 


Showresultaten


Babs is officieel " Nederlands Kampioen "

De show-carrière van Babs zit erop, we hebben behaald wat we wilden behalen. Het avontuur begint onderaan deze pagina, indien je op de foto's klikt kun je ze vergroten en de tekst lezen, veel leesplezier.......

7de show 22 juni 2014 Uden

Babs heeft groen licht wat het fokken betreft, het showen is niet helemaal ons ding, maar....... Babs is inmiddels 27 maanden en 12 dagen oud, Yvonne Schoeber ging ook gezellig met haar Flo (Flogging Molly van de Dovondolin), het is een buitenshow...... dus we zouden eens een poging kunnen gaan wagen om het laatste benodigde kwart CAC-puntje binnen te halen. Babs werd ingeschreven in de open klasse. Er was nog maar 1 andere teef ingeschreven in de kampioenschapsklasse. Het kwam er dus op neer dat we ons kwart CAC binnen zouden hebben op het moment dat de keurmeester Babs met een "Uitmuntend" zou beoordelen. En jawel hoor, op het moment dat ik dat woordje hoorde was het feest, ons Babsje werd officieel "Nederlands Kampioen"!!! Ze moest wel nog even de ring in met de kampioenschapsteef Jolly von der Clasweise, welke uiteindelijk ook eerste werd, maar dat mocht de pret niet drukken, wij hadden ons kwart-puntje binnen! Het baasje van Jolly kwam ook nog even met ons kletsen, ze vertelde me dat ze de fokker van Babs meegeholpen had met de bevalling, ze had Babs dus mee op de wereld gezet! Wat is het hondenwereldje toch klein.....

gedragstest / exterieurkeuring 13 april 2014 rasvereniging

Indien je met je hond wilt fokken is een andere voorwaarde van de rasvereniging, dat de hond een gedragstest doorstaat en een officiële uitgebreide exterieurkeuring. De gedragstest ging prima en de exterieurkeuring ging helemaal super! Babs kreeg als beoordeling "Uitmuntend" deze beoordeling telt mee bij de twee beoordelingen die minimaal "zeer goed" of "uitmuntend" moeten zijn, wil je mogen fokken volgens de regels van de rasvereniging. We waren daarom ook heel blij met deze uitslagen. Babs voldoet nu aan alle eisen die de rasvereniging stelt, ze mag nu haar eerste nest gaan krijgen!!!

6de show 20 december 2013 Nijmegen

Deze show bezochten we samen met Yvonne Schoeber, de Grote Zwitser fokker "Van de Dovondolin". Yvonne had Paco van de Dovondolin meegenomen. Paco en Babs kennen elkaar van de ringtraining en kunnen het prima met elkaar vinden, het is een heerlijke lubbes! 

Indien je met je hond wilt fokken volgens de voorschriften van de rasvereniging dan dient je hond tweemaal met een "zeer goed" of "uitmuntend" beoordeeld te zijn in de "tussen klasse" of "open klasse". Wij hadden Babs tot dat moment alleen nog maar geshowd in de jeugdklasse. Babs had inmiddels de leeftijd van 21 maanden bereikt en we schreven haar in de "tussen klasse" in. We gingen voor de beoordeling "zeer goed" of "uitmuntend". Het laatste kwart CAC punt wat ze nodig had voor de titel Nederlands Kampioen" telt pas mee als de hond 27 maanden oud is. Het zou dus mooi zijn als ze het punt kreeg, maar feitelijk hadden we er op dat moment niets aan. Babs stond alleen in de ring in de tussen klasse, ze kreeg als beoordeling een "Uitmuntend". Daarna moest ze nog met de kampioenschapsteef Funa aus Lummerland de ring in om te laten beoordelen welke de beste teef was. Funa werd als beste teef verkozen en Babs werd tweede. Omdat ze tweede werd met een "Uitmuntend" als beoordeling kreeg ze een kwart CAC-punt.

5de show 1 juni 2013 Kampioenschaps Clubmatch

elk jaar organiseert de rasvereniging een Kampioenschapsclubmatch voor de rassen van de vereniging, in ons geval, de Grote Zwitserse Sennenhonden, de Appenzeller Sennenhonden en de Entlebucher Sennenhonden. Wij hadden Babs vol zelfvertrouwen ingeschreven in de jeugdklasse, we zouden ze wel eens een poepie laten ruiken met onze Jeugdkampioen! Het verschil met een dergelijke clubmatch is echter dat je met behoorlijk wat meer honden in de ring staat en de concurrentie dus ook veel hoger is. Babs stond deze keer met 6 teven in de ring in de jeugdklasse. Babs werd vierde en kreeg als beoordeling een "Zeer goed". Nou dat was me even een domper zeg...... we waren er even een beetje stil van en we waren zelfs een beetje beledigd. De keurmeester, had haar een half jaar eerder op de show in Nijmegen in dezelfde klasse een "Uitmuntend" gegeven!! Achteraf kunnen we er heel erg om lachen, ik kende mezelf op dat moment even niet terug, ons jeugdkampioentje een "zeer goed" geven tssss......Maar al met al een hele leerzame ervaring, het blijft ook een kwestie van smaak en het kan ook niet alleen maar goed gaan.

Babs is officieel " Nederlands Jeugdkampioen "

Op de show in Leiden heeft Babs haar derde CAC-punt behaald. Hiermee hebben we de titel "Nederlands Jeugdkampioen" aan kunnen vragen. Op het moment dat je deze titel aanvraagt dan telt deze als 4de CAC-punt. Om de titel "Nederlands Kampioen" te mogen dragen heb je 4 CAC-punten nodig. Echter mag het laatste punt pas behaald worden zodra de hond de leeftijd van 27 maanden bereikt heeft. Indien een hond voor de 27 maanden al 4 punten heeft (zoals bij Babs het geval was) dan volstaat een kwart CAC-punt (behaald na het bereiken van een leeftijd van 27 maanden).

4de show 24 maart 2013 Leiden

Op de show in Eindhoven had Babs haar tweede CAC behaald, indien je er drie hebt mag je de titel "Nederlands Jeugdkampioen" dragen, wij gingen dus nogmaals een gokje wagen, we hadden de smaak te pakken. Op deze show hadden we afgesproken met Carmen en haar Puck (Babs haar nicht Asenja vom Schwalmtaler A-Team) die we op onze tweede show in Nijmegen ontmoet hadden. De twee dames stonden samen in de ring, in de jeugdklasse. Babs kreeg weer de beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste. Omdat er verder geen teven mee deden hadden we ons begeerde CAC-punt al binnen! Jippie, we konden de titel "Nederlands jeugdkampioen" aanvragen.

3de show 3 februari 2013 Eindhoven

Omdat het zo lekker ging op de show in Nijmegen gingen we een tweede poging wagen in Eindhoven. Mijn vriendin Danielle met haar gezin en mijn nicht Chris gingen mee als supporters. Babs stond wederom ingeschreven in de jeugdklasse. Ze kreeg weer de beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste de jeugdklasse. Hierna moest ze nogmaals de ring in met de andere teven die eerste waren in "hun" klasse. Babs stond samen met Kampioenschapsteef Hanna uit het Hollandse Entlinest in de ring. En warempel, onze smurf werd eerste!! Weer een CAC - punt in the pocket!!!

2de show 16 december 2012 Nijmegen

Na de leuke en leerzame ervaring op de "Winner-show" in Amsterdam hebben we Babs ingeschreven voor de show in Nijmegen, deze keer in de jeugdklasse. Ze stond samen met haar nicht Puck (Asenja vom Schwalmtaler A-Team) in de ring. De vader van Puck (Aristo vom Fingerhutmuhlchen) en de moeder van Babs (Akira vom Fingerhutmuhlchen) zijn broer en zus. Babs kreeg als beoordeling "Uitmuntend" en werd eerste in de jeugdklasse. Daarna moest ze nogmaals de ring in, van alle klassen werd beoordeeld welke teef het meest aan het ideaalbeeld voldeed. Ze stond samen met de Nederlands Kampioen "Antje uit het Warme Nest" in de ring. Antje werd eerste, maar omdat Antje de kampioenschapstitel al droeg werd het CAC punt naar Babs doorgeschoven en hopla, Babs heeft haar eerste CAC binnen, dat gaat goed!!

1ste show 24 november 2012 "Winner" Amsterdam

Op deze show was Babs 8 maanden en 2 weken oud, ze deed mee in de puppyklasse. We hebben met Babs meegedaan omdat we haar op jonge leeftijd wilden laten ervaren hoe het er aan toe gaat op een show. In de puppyklasse worden de honden nog niet echt beoordeeld, de keurmeester geeft aan hoe hij denkt dat de hond zal uitgroeien. Babs kreeg van de keurmeester de beoordeling "Veel belovend", dit is het hoogst haalbare in de puppyklasse. Tijdens deze show hebben wij kennis gemaakt met de eigenaar en tevens fokker van Babs haar vader Eiko, van de kennel "Uit het Hollandse Entlinest". Ook hebben wij hier Saskia Bakker die meedeed met haar Entlebucher reu Andries uit t Warme Nest en Yvonne Schoeber de Grote Zwitser fokker "Van de Dovondolin" voor het eerst ontmoet.