" Van de Vinavelden "           

                                                                                                                                                                                      Entlebucher Sennenhonden 

 

 

Wie zijn wij.......

 

Laat ik me even voorstellen, mijn naam is Dionne Versleijen. Ik woon sinds 1998 samen met mijn vriend Per Drissen. Wij hebben geen kinderen, maar zoals veel hondenliefhebbers zeggen;

" onze honden zijn onze kinderen"

Toen ik zelf nog klein was en bij mijn ouders woonde hadden wij geen hond in huis. Waar mijn enorme liefde voor honden vandaan komt is een raadsel, wie het weet mag het me zeggen.......                     

Babs en ik, voorjaar 2014

Als kleuter van 5 jaar sjouwde ik al rond met Zoef, de hond van de buren. In de loop der jaren werd de behoefte om een eigen maatje te hebben alleen maar groter, ik heb thuis wat af gezeurd maar het is me uiteindelijk niet gelukt. Dit had tot gevolg dat ik regelmatig aan de wandel ging met allerlei honden die bij ons in de buurt woonden. Als mensen er eens een dagje zonder hond op uit wilden, werd ik ingeschakeld om op te passen en dat deed ik met heel veel liefde en plezier.

In 1997 leerde ik mijn vriend Per kennen, in 1998 gingen wij samenwonen, dit gebeurde natuurlijk niet voordat ik zeker wist dat eindelijk mijn grote wens in vervulling zou gaan........ een hond, helemaal voor onszelf!!

Maar toen kwam natuurlijk de vraag, welk ras past bij ons, of beter gezegd, bij welk ras passen wij? We hebben ons door gesprekken met fokkers, het doorspitten  van de hondenencyclopedie en het bezoeken van hondenshows verdiept in  allerlei rassen. Uiteindelijk werd duidelijk dat wij een voorkeur hadden voor de "Zwitserse Sennenhonden". 

Vito, als pup voorjaar 2000

Op 5 maart 2000 werd Vito (Per-Junior von Kasamandl) in Oostenrijk geboren. Vito was een  "Entlebucher Sennenhond " een reu. Wij hebben Vito op 14 december 2010 in laten slapen. Toen Vito 3 jaar was besloten wij om er een hond bij te nemen. Dat is Juna (Cijuna van de Samaika) geworden, zij is op 29 mei 2003 in België geboren. Juna was een "Grote Zwitserse Sennenhond", een teef. Juna is op 19 januari 2012 gestorven. Meer over deze twee kanjers kunnen jullie vinden onder het tabje "Regenboogbrug".

     Juna als pup, zomer 2003

En toen was het ineens heel stil in huis. De eerste paar dagen na het overlijden van Juna voelde het heel vreemd om over een volgende hond te praten. Maar na twee weken werd toch duidelijk dat er echt weer een hond moest komen en het liefst zo snel mogelijk, de stilte in huis vonden wij vreselijk!


Hoewel het ras “De Grote Zwitserse Sennenhond” diep in ons hart ligt, ging onze voorkeur toch uit naar weer een "Entlebucher Sennenhond". Omdat wij heel goed beseften dat je een Entlebucher pup niet zomaar uit een hoge hoed tovert en daar lange wachtlijsten voor bestaan, hebben wij nog in een vlaag van verstandsverbijstering overwogen of we niet toch voor een heel ander ras zouden gaan. We zijn bij een fokker van een ander ras gaan kijken en praten, maar het gesprek liep uit op een heerlijke discussie over “zijn ras” en “ons ras”                

"De Entlebucher Sennenhond".  

    Uiteindelijk hebben wij met heel veel geluk contact gekregen met de fokker         "Vom Brohltalblick" uit Duitsland. Jutta vertelde me dat ze al 3 gezinnen op de wachtlijst had staan voor een teefje en ze wilde ons geen valse hoop geven. We hebben wel via email contact met haar gehouden en tot onze grote vreugde werden er op 10 maart 2012, 1 reu en maar liefst 5 teefjes geboren!! Omdat het contact zo leuk verliep mochten we komen kennismaken, de "klik" was er en de rest laat zich raden...... 

Babs, als pup voorjaar 2012

Op 10 maart 2012 werd Babs vom Brohltalblick geboren en half mei 2012 hebben we haar opgehaald uit Duitsland. Babs is een heerlijke Entlebucher, ze is heel goed gesocialiseerd, gehoorzaam en erg vriendelijk naar andere honden en kinderen. Babs en ik nemen op dit moment twee maal per week deel aan een hondensport, namelijk, combisport en apporteren. We hebben inmiddels aan diverse hondenshows deelgenomen, (zie tabje showuitslagen onder Babs) Babs draagt zelfs de titel "Nederlands Kampioen". De gezondheidstesten zijn allemaal gedaan (zie tabje  gezondheidsuitslagen onder Babs), ze is goedgekeurd middels een gedragstest en een exterieurkeuring en en we hebben groen licht van de rasvereniging, Babs mag nu officieel "moeder" worden........ Inmiddels is mijn droom om een mooi nest puppy's op de wereld te zetten, uit gekomen.
Op 29 maart 2015 is Babs voor het eerst moeder geworden. Uit haar eerste nest hebben we dochter Amy gehouden en hopen ook met haar een mooie toekomst tegenmoed te gaan........

Ik wens jullie veel leesplezier en ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat in het gastenboek.